GLOW Eindhoven

Op woensdag 13 november 2013 heb ik GLOW Eindhoven bezocht en het wat leuk om een keer bezocht te hebben. Het is overigens een behoorlijke wandeling met op bepaalde punten een enorme drukte, zo heb ik de lichtshow in het Philips Stadion moeten overslaan omdat de wachttijd gewoonweg te lang was. Ook viel het op dat er weinig verlichting aanwezig was tussen de diverse projecten, je volgt als het ware de mensenmassa, er valt op dat punt nog wel een sfeerverbetering te maken.

De achtste editie van GLOW, dat plaatsvond van 9 tot en met 16 november is in ieder geval naar schatting door 520.000 mensen bezocht. Daarmee is een nieuw record gevestigd voor het lichtfestival. Vorig jaar trok GLOW al 450.000 bezoekers.

De organisatie en curatoren van GLOW staan jaarlijks voor de uitdaging om een breed publiek te bekoren met verrassende, kwalitatieve lichtprojecten. Uitgangspunt hierbij is een doordachte mix te bieden van grootse projecties en ingetogen lichtinstallaties, die niet eerder in Eindhoven te zien zijn geweest. Dit gebeurt aan de hand van een thema. Dit jaar ‘Urban Playground’.

De GreenPower Lagoon Monster van Davide Carioni en Lorenzo Pompei, het monster dat in nevel en mist verrees uit het Eindhovens Kanaal, was één van de grote publiekstrekkers, net als de licht- en geluidsshow Clashlight van Noralie in het Philips Stadion. Ook TESSERACT van 1024 Architecture, waarin tientallen draaiende projectoren met lichtbundels een futuristische wereld creëerden, was een populair project op de route. Maar de rustgevende, zwevende lichtschepsels in zachte kleuren van Porté par le Vent en de Large Pendulum Wave, lichtgevende bollen die volgens een wonderlijke ordening dansten in de nacht, van Ivo Schoofs zijn eveneens in de bezoekers top tien terug te vinden.

Bron

Hieronder een aantal foto’s die ik heb genomen. Het viel af en toe niet mee om in de mensenmassa een plekje te vinden om mooie foto’s te kunnen maken. Het was overigens meteen een mooie gelegenheid om te werken met mijn statief wat ik mee had genomen, zeker geen overbodige luxe trouwens.

Share
Dit bericht is geplaatst in Foto's, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.